Speeltuintjes in Hoogmade

In onze Dorpbox hebben we ideeën en suggesties mogen ontvangen over de speeltuintjes in ons dorp. In maart hebben we vanuit de dorpsraad twee gesprekken gevoerd met de gemeente waarin de speelvoorzieningen zijn besproken. Afgelopen 30 maart vond ons tweede gesprek plaats. Het lijkt ons een goed moment om vanuit dit gesprek een aantal ontwikkelingen en standpunten terug te koppelen naar alle Hoogmadenaren:

Speeltuintje Theo Bosmanlaan – Mede op basis van de geleverde input van omwonenden hebben wij de gemeente opnieuw verzocht deze speelplaats op te knappen en in te richten op de allerkleinsten (2-6 jaar). De gemeente heeft aangegeven de situatie opnieuw bekeken te hebben. Tot onze grote teleurstelling blijft zij vooral beperkingen zien in de beperkte ruimte van het speeltuintje, waardoor concrete plannen voor opknappen nog niet in de maak zijn. Gezien de sterk verouderde situatie willen wij vooral kijken naar de mogelijkheden die er wél zijn. Wij hebben aangegeven dat bewoners minimaal recht hebben op een duidelijke uitleg over wat hier wel of niet kan. Hier blijven we aandacht voor vragen

Speelveld Van Alcmaerlaan – De gemeente heeft plannen voor een aanpassing van ‘de grote speeltuin’. Gefinancierd uit onder meer budget dat beschikbaar is vanuit de ontwikkeling nieuwbouw Weidse Wetering en enkele lopende subsidieaanvragen. De status van het plan is dat er op dit moment nog verschillende en uiteenlopende ideeën zijn. Er is (nog) geen duidelijke tekening en ook nog definitieve duidelijkheid op welke wijze buurtbewoners worden betrokken. De gemeente heeft de suggestie gedaan om wellicht hier een apart kinderspeeltuintje voor kinderen tot 6 jaar te realiseren. Het water aan alle kanten zien wij dan wel als belangrijk aandachtspunt om dit veilig te maken. In een volgend overleg met de gemeente hopen wij op meer duidelijkheid.

Budget – Het is ons duidelijk geworden dat het beschikbaar budget bij de gemeente voor speelvoorzieningen in Hoogmade gering is. Daarom hebben we -vanuit de circulaire gedachte- geopperd om tweedehands speeltoestellen toe te passen in plaats van nieuwe aanschaf. De gemeente heeft aangegeven dat dit in het verleden niet tot positieve ervaring heeft geleid. Met name keuringen en veiligheid zien zij hierbij als relevant risico waardoor kosten alsnog hoger uitvallen.

Verlichting voetbalkooi (van Alcmaerlaan) – Via de dorpbox ontvingen wij het idee om verlichting bij de voetbalkooi te realiseren. Een goed idee dat wij aan de gemeente hebben voorgelegd. Hier komt van alles bij kijken is ons direct verteld, echter de gemeente ging op dit punt navraag doen. Dit horen we graag in ons volgend overleg.

We verwachten deze maand meer informatie vanuit de gemeente te ontvangen en in mei weer een volgend gesprek op dit onderwerp. Heb jij nu ook ideeën wat betreft speeltuintjes of wil je reageren op één van bovenstaande punten? Laat het ons dan eenvoudig weten in onze ‘dorpbox’ op onze website!

2 reacties op ‘Vanuit de dorpbox: update speeltuintjes

  1. Hoi Kim, dank voor je suggestie. We nemen vanuit de dorpsraad komende week contact met je op hierover.

  2. In hoeverre is het haalbaar om hierin ook na te denken over voorzieningen voor (lichamelijk) beperkte (rolstoelgebonden) kinderen? Is het een optie hierin samen op te trekken met de speeltuinbende bijvoorbeeld? m. De Speeltuinbende zet zich in voor een omgeving waar ieder kind onbezorgd buiten kan samen spelen met kinderen uit de buurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.