Taskforce Woningbouw & Toekomstvisie Hoogmade

Op uitnodiging van wethouder Dolf Kistemaker is de Dorpsraad Hoogmade aangesloten bij de zogenaamde Taskforce Woningbouw. De roep om meer woningen is landelijk groot. Versnelling van woningbouw is een belangrijke pijler in het akkoord van de gemeenteraad van Kaag en Braassem. Onderdeel van de wens om te versnellen is ook het starten van een Taskforce Woningbouw. De Taskforce Woningbouw heeft tot doel om kennis uit de samenleving rond het thema woningbouw samen te brengen. De taskforce is samengesteld uit gemeente, dorpsraden, ontwikkelaars, bouwers, makelaars, woningbouwcorporaties en enkele stichtingen / initiatieven collectief particulier opdrachtgeverschap. Deze overleggroep behandelt actuele thema’s en komt enkele keren per jaar bijeen om wethouder Kistemaker rond het thema woningbouw te adviseren. De thema’s lopen uiteen van geldend beleid/regelgeving tot het bouwen buiten de BSD-grens van de provincie en van flexwoningen tot een actiever grondbeleid van de gemeente.

De wethouder maakt duidelijk dat bij het versnellen van woningbouw ook kansen liggen voor het versterken van de dorpskernen binnen de gemeente, om deze daarmee vitaal te houden naar de toekomst. Juist daar ligt onze prioriteit als Dorpsraad Hoogmade! We willen een gestage groei van woningen in het dorp. Eerder dit jaar hebben we onze toekomstvisie voor Hoogmade aan de wethouder gepresenteerd waarmee we streven naar gemiddelde groei van 2% per jaar, hierbij te denken aan 14 à 15 woningen. Komend jaar brengen we nader in beeld waar Hoogmade en Hoogmadenaren behoefte aan hebben. Hoe we woningbouw vormgeven en (goed & groen) inpassen. We volgen actief de ontwikkelingen en onderzoeken in direct gesprek met de gemeente. Zo willen wij stap voor stap vooruit!

Heb jij nu ook ideeën wat betreft woningbouw, ben je grondeigenaar in Hoogmade of wil je reageren op onze activiteiten als Dorpsraad? Laat van je horen! Laat het ons eenvoudig weten in de ‘dorpbox’ op onze website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.