– Hoogmade nu en in de toekomst! –

Op woensdag 13 april jl. hadden we als dorpsraad een kennismaking met Astrid Heijstee, de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem. Die middag maakten wij samen met haar een wandeling door ons mooie dorp. Deze wandeling bracht ons langs het Zuideinde, waar wij de onveilige situatie richting de bushalte onder de aandacht hebben gebracht. Een veilige looproute, meer verlichting en het oversteken zijn de grootste aandachtspunten. Inmiddels heeft de gemeente van Kaag en Braassem in de begroting voor 2022 het veiliger maken van de bushalte bij het Zuideinde in Hoogmade als ambitie opgenomen. Uiteraard lieten wij de mogelijke locatie voor een Tiny Forest zien nabij het Vlietpark. Ook bekeken we de dierenweide en stonden we stil op de brug over De Does bij het Bronzen beeld van De Drie Schaatsers (met de mutsjes). Wij gaven aan dat er verlichting moet komen langs het smalle pad naar de woonboten langs de Vlietkade.

Foto: Paul Graafland

Via de Jachthaven wandelden wij daarna naar de bouwplaats van de nieuwbouw Weidse Wetering, waar de burgemeester een korte toelichting kreeg over de voortgang van de bouw. Vanuit daar hadden we een blik richting het Polderpad, waar Rijkswaterstaat deze maand knotwilgen heeft geplant om het pad meer te vergroenen. Uiteraard spraken we ook over de geluidsoverlast van de HSL en de Rijksweg A4. De wandeling ging verder langs de 2e mogelijke locatie voor een Tiny Forest bij het speelveld aan de van Alcmaerlaan.

Foto: Paul Graafland

Via het Kerkepad liepen we langs De Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk – De Goede Herder en gaven een toelichting over de plannen voor herbouw van de kerk en de toren. Bij ‘knelpunt’ Kerkstraat ging het gesprek over het veiliger maken van het smalle stuk nabij de aansluiting op het Noordeinde. Met een drankje in De Kromme Does spraken we nog even na. Via social media hadden wij aan de inwoners van ons dorp de volgende vraag voorgelegd: “Wat zouden wij als dorpsraad zeker onder de aandacht moeten brengen bij de nieuwe burgemeester over ons dorp?” Die antwoorden hadden wij verzameld. Als rode draad zien wij dat veel inwoners het dorpskarakter van ons mooie dorp Hoogmade willen behouden, met oog voor het landschap en behoud van de polder en de boeren. Daarnaast is er ook de wens om meer woningen voor ouderen te realiseren om doorstroming te bevorderen.
Dit hebben wij bij de burgemeester onder de aandacht gebracht en hopen hiermee een signaal af te geven van onze inwoners.

De burgemeester gaf aan dat zij de wandeling leuk en interessant vond om zo Hoogmade wat beter te leren kennen. Vooral het nieuwbouwproject had haar aandacht en zou zij graag nog een keer willen bezoeken, wanneer deze gereed is. Zij is van harte welkom. Wij kijken terug op een goede eerste kennismaking en hopen op een fijne samenwerking met de burgemeester en college van Kaag en Braassem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.