Nieuwsbrief bouwproject Weidse Wetering

Beste (oud-)dorpsgenoten,

Het project Weidse Wetering, in de volksmond ook wel de Hoogmadese Wetering genoemd, is volledig verkocht. Dat mag een succes genoemd worden van dit langverwachte bouwproject in onze kleine kern.

De ontwikkelaar Vink en Veenman heeft ons onlangs bijgepraat over dit project. Graag delen we de informatie met u.

Enkele maanden geleden is gestart met het ophogen van de kavel. Er is een aparte bouwweg voor aangelegd. De ontwikkelaar meldde ons dat de zetting van de grond minder snel verloopt dan gehoopt. Een korte zetting van 6 maanden is niet haalbaar, er is meer tijd nodig. Een lange zetting duurt normaliter 9 maanden. Het aangebrachte zandpakket zakt dus nog steeds, maar het begint nu te stabiliseren. 

De ontwikkelaar verwacht binnen enkele weken op het punt aan te komen waarop een nauwkeurige planning van de bouw gemaakt kan worden. Om die reden is nu nog geen precieze datum bekend van de aanvang van de bouw. Dit hangt samen met de zetting van de grond.

©Rob Looijenstein (09-02-2021)

De verwachte bouwtijd bedraagt ongeveer 12 maanden. Tijdens die periode zal de tijdelijke bouwweg gebruikt worden. Wij hebben aangedrongen op toezicht op het gebruik van de bouwweg en dan met name dat er rustig gereden zal worden om overlast te minimaliseren.

De ontwikkelaar gaf aan de benodigde vergunningen voor de bouwweg van de gemeente en het hoogheemraadschap binnen te hebben. 

Het duurt nog even voordat het project verder gestalte krijgt. Toekomstige bewoners zullen nog wat geduld moeten betrachten net als omwonenden. Van hen wordt ook langer begrip gevraagd voor de situatie.

Tot slot nog een aantal vermeldenswaardige zaken. Wist u dat van de 40 woningen er 23 verkocht zijn aan huidige inwoners in Hoogmade? Daar zitten starters en doorstromers bij. Van de overige 17 is ons niet bekend of daar ook oud-Hoogmadenaren onder zijn.

Er zijn 12 sociale koopwoningen verkocht, 11 daarvan aan dorpelingen. De sociale koopwoningen zijn onderdeel van het blok van 14 woningen.

We wensen de ontwikkelaar een spoedig bouwtraject met minimale overlast voor de omwonenden toe. Met wederzijds begrip is daar al een fundament voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.