Op 2 september is er overleg geweest met de gemeente over de verkeersveiligheid op het Noordeinde buiten de bebouwde kom. Naast de wethouder en een ambtenaar van de gemeente waren er twee omwonenden en twee leden van het bestuur aanwezig.

Hieronder een kort verslag van deze bespreking.  

Het gesprek had als hoofdthema de Verkeersveiligheid: het verkeer rijdt erg hard door het Noordeinde. De doorgang is ook bestemd als een toeristische route.

Volgens de verantwoordelijk wethouder, mevrouw Peeters, voldoet de doorgang aan de CROW-regels en dus is er geen aanleiding voor aanpassingen. Daarnaast is ook nu geen geld beschikbaar.

Bij snelheidsmetingen naar twee zijden is gebleken dat de doorgangssnelheid in 2020 gemiddeld 48 km/u is en dat was in 2019 51 km/u. Zodoende ook geen aanleiding tot reconstructie.

De RO binnen de bebouwde kom staat een geheel andere inrichting voor, de verkeersintensiteit is daar nu te laag voor?

Wel wordt er voorgesteld nogmaals een meting te doen en dan wel op een andere plaats en wel ter hoogte van de werkplaats van het aannemersbedrijf.

Advies van de wethouder: Als het volgens jullie te gek wordt, waarschuw dan de politie. Die kunnen dan vervolgens testen op snelheid. De politie is er voor de handhaving.

De mogelijke toenemende verkeersdrukte n.a.v. de komende nieuwbouw is doorgerekend en voldoet aan de norm, zodoende zal er geen aanpassing plaatsvinden wat betreft het kruispunt Noordeinde -Graaf Willem II laan. Op dit moment is er ook geen geld dus vinden er ook geen berekeningen omtrent aanpassingen plaats.

Voorgesteld wordt om op het Noordeinde aan weerszijden van de doorgang vlak voor de bocht bij de Vlieger en bij de molen, een bord te plaatsen met het advies van 50 km snelheid aan te houden.

Echter zal hier geen controle op plaatsvinden of men zich er dan wel aan houdt.

Een reactie op “Overleg over de verkeersveiligheid op het Noordeinde

  1. weinig nieuws dus.
    wellicht is het beter om niet bij de aannemer te meten want vanwege drukte etc. is daar vaak al een snelheidsvermindering. Wel vanuit Hoogmade tussen einde 30 km. en net voorbij de molen .
    Hoe zit het met de snelheid tussen de brug en het einde van het Noordeinde, ik krijg de indruk dat men daar te hard rijdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.