De gemeente is al een aantal jaren bezig met de voorbereiding van de reconstructie van de Van Klaverweijdeweg.

In eerste instantie zou er een dijkje worden aangelegd aan de waterkant, om te voldoen aan de eis van het Hoogheemraadschap om een waterkering te maken. Uiteindelijk is besloten daarvan af te zien en de weg zelf, met name het trottoir aan de noordzijde, als dijkje te gebruiken. Het trottoir zal daartoe met 20 centimeter worden verhoogd, met inbegrip van de uitritten (waarvan ook de hellingen op particuliere grond zullen worden aangepast.) De weg wordt onder een hoek van ongeveer 2 graden aangelegd, aflopend naar de zuidkant. Hierdoor hoeven er geen aanpassingen te worden gedaan aan bestaande situaties zoals parkeerplaatsen en laad- en losplaatsen. Ook hoeven hierdoor geen bomen en struiken weg.

De weg wordt wat smaller, ongeveer 6 m breed, met aan weerskanten een rode fietsstrook. Tussen huisnummer 11 en huisnummer 15 komt een extra verkeersdrempel om de snelheid van het verkeer af te remmen. De bestaande drempel ter hoogte van de Piestpolder blijft gehandhaafd, maar de middenberm aldaar wordt verwijderd, waarbij de weg wordt rechtgetrokken. De daardoor verbrede berm wordt later door de gemeente ingezaaid/beplant. Vanaf de parkeerplaats langs de Piestpolder tot aan Kerkstraat worden er om en om witte plantenbakken geplaatst om de snelheid van het verkeer af te remmen. Verder komt er aan de aan de zuidkant een nieuw trottoir tussen de parkeerplaats en de Kerkstraat. Alle bushaltetegels en bijbehorende verhogingen zullen worden verwijderd. Tussen de Van Klaverweijdeweg en de Theo Bosmanlaan zal de Kerkstraat ook worden opgeknapt, maar niet gereconstrueerd.

De belangrijkste werkzaamheden zullen nog dit jaar plaatsvinden, alleen de toplaag kan pas worden aangebracht als de temperatuur boven de 15 graden is, waarschijnlijk gebeurt dat pas in april. Tijdens de reconstructie blijft de weg open voor alle aanwonenden, alleen bij het aanbrengen van de toplaag wordt de weg een dag of een nacht afgesloten. In oktober zullen de aanwonenden door de gemeente worden bezocht om tekst en uitleg te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.