Samen met het gemeentebestuur hadden we gisteren (14 februari 2022) onze eerste interactieve digitale dorpssessie. Dank je wel aan iedereen die hierbij was!

Tijdens deze avond hebben we de bewoners geïnformeerd over een Tiny Forest en gesproken over de mogelijke locatie. Dylan Haanappel, ProjectleiderIVN Natuureducatie hield een leuke én informatieve presentatie over ‘Wat is een Tiny Forest ?’

“Een dichtbegroeid inheems minibos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren er in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.”

Helaas hadden we in het begin wat technische opstartproblemen en viel de response toch iets tegen. Daarnaast werd er door een bewoner, een alternatieve locatie naar voren gebracht (de huidige dierenweide), met hierbij terecht het verzoek, deze mee te nemen in de stemming. Wij willen de nieuw locatie natuurlijk serieus onderzoeken en meenemen in het besluit.

Ook werd de wens uitgesproken om de locaties nog beter uit te werken bijvoorbeeld middels een planview.

Tijdens de bijeenkomst concludeerden wij, dat de huidige stemming nu onvoldoende representatief is voor ons dorp. Daarom hebben wij het volgende afgesproken:

Wij vragen het college te beoordelen of de nieuw ingebrachte locatie haalbaar is. Het is belangrijk dat de keuze gedragen wordt door de inwoners van ons dorp.

Hoe verder?

Het wachten is op het collegebesluit over de alternatieve locatie. Deze uitslag delen wij op onze website en dan hopen we binnen een aantal weken, de definitieve locaties voor het Tiny Forest opnieuw kenbaar te maken en vervolgens opnieuw in stemming te brengen.

Een reactie op “Terugkoppeling Dorpssessie

  1. Misschien is het goed om te overwegen het wat meer aan te kondigen in het dorp? Ik ben al lid van de Facebook pagina maar deze bijeenkomst heb ik totaal gemist. Misschien een flyer/poster bij de coop, school, de barg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.