Groene Hart Centrum – veilige doorsteek

In onze buurgemeente, Leiderdorp, wordt op dit moment in de Bospolder flink werk gemaakt van het Groene Hart Centrum. Dit centrum is op de locatie van het eerdere voorlichtingscentrum van de HSL en de verbreding van de A4. Lang geleden hebben op die plek verschillende dorpsgenoten daar een bloemenkwekerij.

Als er voldoende financiële ruimte is komt er een onderdoorgang bij de Doesmolenbrug. Bijzonder fijn voor fietsers en wandelaars die vanaf Hoogmade de Leiderdorpse kant van de Bospolder willen bezoeken. De projectleider van de gemeente Leiderdorp wist ons het volgende te melden:


De gemeente Leiderdorp wil ook graag de fietsverbinding onder de Doesburg realiseren zodat fietsers de oversteek van de N446 kunnen vermijden. Binnen de huidige werkzaamheden legt Gebr. Van der Poel al het fietspad tot aan de onderdoorgang bij de Doesmolenbrug aan.

Wij zijn op dit moment bezig met de enginering van het gedeelte van het fietspad vanaf de onderdoorgang tot aan de aansluiting op het huidige fietspad langs de N446. Onder voorbehoud van voldoende financiële middelen is het onze insteek om dit jaar ook nog tot uitvoering van dat deel van het fietspad over te gaan. Voor meer informatie over het project verwijs ik u graag naar onze website. Daar vindt u o.a. het voortgangsbericht waarin ook het fietspad vermeld wordt.

Bron: website gemeente Leiderdorp.
Ontwerp van Peter Verkade, landschapsarchitect.

Het is nog even wachten op groen licht qua financiën zoals gezegd. Vanaf onze kant van de Bospolder juichen wij de ontwikkelingen in ieder geval toe!

2 reacties op ‘Groene Hart Centrum – veilige doorsteek

  1. Het is een heel mooi fietspad onder het viaduct
    Maar heel vreemd dat de oude oversteek behouden blijft en zelfs met fietsen netwerk daar ook toe verwezen wordt Het is dus
    Nog veilig. Haal de oude oversteek weg nu is het dubbel fa

  2. Wat een geweldig goed initiatief, duimen dat dit idd uitgevoerd gaat worden 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.