Onlangs had een afvaardiging van het bestuur een regulier overleg met de gemeente. In dat overleg werd ook gesproken over het bouwverkeer voor de Weidse Wetering. We hebben daarin onze bezorgdheid geuit over de mogelijkheid dat zwaar bouwverkeer door de Graaf Willem II laan zal gaan. De veiligheid, mogelijke beschadigingen aan het wegdek en/of aangrenzende bebouwing hebben we daarbij als mogelijke gevolgen benoemd.

De ambtenaar van de gemeente verzekerde ons dat de aannemer geen toestemming heeft gekregen om met zwaar bouwverkeer door de Graaf Willem II laan te gaan, er zal gebruik gemaakt moeten blijven worden van de tijdelijke bouwweg.

De tijdelijke bouwweg door de Hoogmadese polder ten noorden van de Graaf Willem II laan.

4 reacties op ‘Bouwverkeer Weidse Wetering

 1. Beste Rob, beste Dorpsraad,
  Ik denk dat iedereen in Hoogmade blij moet zijn met nieuwe woningen, die hebben we hard nodig.
  Iets anders is de manier waarop een en ander gaat, met name de informatievoorziening en de inhoud daarvan en de beloftes daarin.
  Dat de overlast verwaarloosbaar is?
  Dat ligt er aan wie je spreekt, de Graaf Willem II laan begint bij nummer 1.
  Wanneer de weg verder in het weiland zou zijn gekomen had veel overlast voorkomen kunnen worden.
  Ans.

 2. Beste Hans en Ilona,

  Hierbij willen wij namens de Dorpsraad even reageren op jullie reactie op ons bericht over de bouwweg.

  Drie van onze bestuursleden wonen aan de Graaf Willem II laan en spreken veel buren en andere bewoners aan de Graaf Willem II laan.
  Zover ons bekend is overlast van de tijdelijke bouwweg verwaarloosbaar. Dit terwijl het andere doel, zijnde de veiligheid voor met name de kinderen in de wijk maximaal wordt gediend.

  Uit jullie reactie, trekken wij de conclusie dat jullie wel overlast ervaren en dat het jullie voorkeur is dat het bouwverkeer door de Graaf Willem II laan gaat. Mag ik vragen waar jullie precies wonen en ons meer info te verschaffen over de aard van de overlast?

  De suggestie dat wij zonder overleg achterbaks hebben gehandeld werpen wij ver van ons. In de eerste zin van ons nieuwsbericht staat dat het om een regulier overleg ging, waar vele onderwerpen aan de orde komen die de leefbaarheid van ons dorp betreffen.

  Wij staan als bestuur altijd open voor individuele ervaringen en suggesties van onze dorpsgenoten om Hoogmade nog beter te maken. Daarom zie ik uit naar jullie reactie en sta open voor een persoonlijk gesprek.

 3. Dorpsraad, als dorpsraad dien je ook de belangen van de bewoners grenzend aan het weiland te behartigen. Daar is de toezegging aan gedaan dat de bouwweg tijdelijk zou zijn en 11 september weer verwijderd wordt. Nu zonder enige terugkoppeling naar ons als bewoners naar de Gemeente gaan vind ik op zijn zachts gezegd achterbaks. Het argument van beschadiging aan woningen geldt tevens voor de bouwweg in het weiland.

 4. Dank je wel!
  Toen ik de mail van Vink en Veenman kreeg over de plannen een weg binnen 10 meter van mijn woonkamer te maken heb ik direct bezwaar aangetekend. In hun antwoord van 29-04 staat:
  Nogmaals: het betreft een tijdelijke bouwweg welke na circa 7 weken opgeheven en verwijderd wordt.
  Hoe kan dit?
  Ans Vrielink.
  Graaf Willem II laan 47.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.