Was is een Tiny Forest? Een Tiny Forest is een dichtbegroeid inheems minibos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren er in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een Tiny Forest stimuleert biodiversiteit. Het bos kan in verschillende vormen worden aangelegd als het maar minimaal 200 m² groot is. Het bestaat uit veel verschillende soorten bomen die minimaal 10 jaar onbeperkt mogen doorgroeien. De aanleg van een Tiny Forest vergroot de waterbergingscapaciteit van de omgeving, verbetert de luchtkwaliteit en gaat hittestress tegen.

Het eerste Tiny Forest is in december 2015 in de gemeente Zaandam samen met een hovenier, schoolkinderen en buurtbewoners aangelegd en nu na 4 jaar is men er erg enthousiast over.

In onze gemeente zullen op 3 plaatsen Tiny Forest worden aangelegd. Tot nu toe zijn er in de gemeente al twee plekken aangewezen. Er wordt nog gezocht naar een derde plek. Wij als Dorpsraad hebben ons dorp, op voorhand, aangemeld als de plaats waar mogelijk het laatste Tiny Forest zou kunnen ontstaan.

Wij willen graag, samen met de dorpsbewoners van Hoogmade een plek zoeken waar dit minibos zou kunnen komen. Daarom nodigen wij iedereen uit om, via de site van de Dorpsraad, te reageren en mogelijke plekken binnen de dorpskern en in de buurt van de school aan te melden. Gebruik daarvoor het contactformulier of laat een reactie achter op dit bericht.

Op naar een nieuw Tiny Forest in Hoogmade!!

Beeld ter illustratie. Bron: Wikimedia Commons

3 reacties op ‘Is er een Tiny Forest mogelijk in Hoogmade?

  1. Het terrein van de oude waterzuivering is een prima plaats voor een klein bos. Maar het mag best nog veel groter en op nog meer plaatsen in het dorp. Als er wat meer middelen beschikbaar worden gesteld kan het vast wel op meer plekken.

  2. De waterzuiveringsinstallatie zou mooie plek zijn en tevens de Lucht van de A4 een beetje zuiveren Zodat de oude functie in tact blijft : zuiveren

    Wellicht de dierenweide als die groot genoeg is

  3. – Het terrein van de voormalige waterzuiveringsinstallatie.

    – De schapenweide naast de volkstuinen in de Kleine Piest
    polder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.