We zijn er blij mee: de woonmarkt in ons dorp is voor het eerst in pak hem beet 30 jaar weer volop in beweging. Je zou het zelfs een heuse storm kunnen noemen na jaren met weinig tot geen vooruitzichten. Een ontwikkeling waar we ons als dorpsraad vanaf het begin voor hebben hard gemaakt. We zijn dat ook trots op de meest recente ontwikkelingen. Voor wie het gemist heeft, we noemen ze graag!

Onlangs werden naast de Brede School tien levensloopbestendige woningen opgeleverd door woondiensten Aarwoude. Vanuit het dorp zijn 10 huurders doorgestroomd naar deze duurzame woningen. De samenwerking tussen Aarwoude en Stiwo heeft z’n vruchten afgeworpen. Alle nieuwe huurwoningen zijn toebedeeld aan Hoogmadenaren die graag door wilden stromen naar dit type woning. Om die reden kwamen er een aantal andere huurwoningen vrij. Zeven daarvan zullen weer verhuurd gaan worden, drie zullen er verkocht worden, zo begrepen wij. Voor een kleine kern als Hoogmade is dit een enorme ontwikkeling. Niet eerder zijn er binnen de huursector zulke verplaatsingen geweest! Hulde voor de samenwerkende partijen.

We wensen de nieuwe bewoners vanaf deze plek veel woongenot toe! Alvast een warm welkom aan de nieuwe bewoners van de woningen die de doorstromers achter laten.

De onlangs opgeleverde huurwoningen aan de van Alcmaerlaan.

Een speciaal woord van dank aan de afgezwaaide Kees Hagenaars, voormalig directeur van basisschool ter Does. Hij was de aandrager van deze bouwlocatie. Dankzij de samenwerking tussen de school en de gemeente Kaag en Braassem is er op dit perceel naast een duurzaam schoolgebouw ook een tiental duurzame woningen gebouwd. Een nalatenschap om trots op te zijn!

Dan die andere locatie waarop de ontwikkelingen zich in een hoger tempo opvolgen: de Weidse Wetering. In de volksmond bij velen nog de Hoogmadese Wetering I. Recent is de inschrijving bij de makelaar gesloten en zijn de eerste gelukkigen gebeld. We hebben begrepen dat heel wat dorpsgenoten zijn ingeloot. Mensen die doorstromen en een koophuis gaan achterlaten én starters. De laatstgenoemde groep gaat aan de haal met de sociale koopwoningen. Ein-de-lijk weer een mogelijkheid om in dit dorp te starten. We hebben ons laten vertellen dat de makelaar dacht het project wel in één keer te verkopen. Dat zegt zeker ook iets over de vraag!

Dorpsgenoten die ingeloot zijn en een nieuwe woning gekocht hebben willen we van harte feliciteren. We verwelkomen nieuwe dorpsgenoten met open armen en hopen dat zij zich gauw thuis gaan voelen in ons mooie dorp! De bouw zal nog even op zich laten wachten, maar het vooruitzicht is mooi.

Door het gegeven dat een behoorlijk aantal Hoogmadenaren doorstromen naar de nieuwe wijk met 40 koopwoningen, komen er elders in het dorp weer woningen vrij. Volop beweging dus op die markt die zo ontzettend vastgeroest leek…

Wij zijn er blij mee en hopen dat de volgende ‘lokale storm’ op de woningmarkt eerder komt dan over dertig jaar. We zijn trots op deze ontwikkelingen en willen alle samenwerkende partijen heel hartelijk danken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.