Veiligere route naar de bushalte aan de N446

Beste dorpsgenoten, na de eenzijdige beslissing van Arriva gaat de lijndienst sinds 15 december over de omleidingsweg.

In de media zijn er sindsdien een aantal berichten voorbij gekomen. Het aantal reizigers per dag zou minimaal zijn. Getuige de foto bij dit bericht kun je daar je vraagtekens bij plaatsen! Op een doordeweekse dag is de fietsenstalling immers overvol.

Grootste punt van zorg is de route van en naar de bushalte voor voetgangers. Deze zorg wordt ook gedeeld door de gemeente. We zijn in overleg om te kijken hoe op redelijke termijn de situatie veiliger gemaakt kan worden. Een veilige looproute, meer verlichting en het oversteken zijn de grootste aandachtspunten. Wij zetten ons in om dit voor onze dorpsgenoten te bewerkstelligen, zij het dat onze voorkeur duidelijk elders lag…

Wat dat betreft vragen we ons openlijk af of Arriva ook consequent zal zijn als het op 30km/h-zones gaat? Dwars door Zoerwoude-Rijndijk gaan al sinds jaar en dag verschillende lijndiensten. Ook daar ligt een flink stuk van de route in een 30km/h-zone. Gaan de bussen daar dan voortaan over de N11? Of wordt hier met twee maten gemeten?

Foto genomen begin januari 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.