Verklaring van het bestuur van de dorpsraad Hoogmade

Busverbinding door de kern van Hoogmade niet zomaar stopzetten

Het bestuur van de dorpsraad Hoogmade is zeer onaangenaam verrast door de nieuwe dienstregeling van Arriva waardoor de bushaltes in de kern van Hoogmade zouden verdwijnen. Deze dienstregeling kan niet zó worden geaccepteerd en zal zonder twijfel leiden tot groot protest. Dit leidt opnieuw tot een verschraling van ons dorp en zal grote problemen veroorzaken voor ouderen en mensen moeilijk te been. Openbaar busvervoer moet kortom voor de kern van Hoogmade behouden blijven.

Over deze onbegrijpelijke stap is kennelijk overleg geweest tussen instanties zonder de eerst betrokkenen – de dorpsgemeenschap – te informeren, laat staan te raadplegen. Heeft de gemeente dit echt voor kennisgeving aangenomen, zoals Arriva schrijft?

Indertijd bij de renovatie van de Kerkstraat hebben meerderen uit het dorp gewaarschuwd voor problemen, maar toen zonder effect. De Kerkstraat is bovendien al meer dan een halve eeuw een smalle doorgang! Er zijn voor de bewoners aan de Kerkstraat zeker problemen als gevolg van het busverkeer. Het ligt eerder voor de hand te zoeken naar een oplossing voor deze problemen en niet zomaar het openbaar vervoer door het dorp stop te zetten.

Volgens Arriva is de “oversteekbaarheid” bij de rotonde op de rondweg niet 100% veilig. Dat klopt inderdaad. Ook vanuit de MMO (voetbal en handbal) is hier reeds eerder op gewezen. Dat is nu met deze dienstregeling helemaal van belang! Gaat de gemeente hier nu iets aan doen?

2 reacties op ‘Statement – Busverbinding

  1. Is het gewenst om over deze problematiek contact op te nemen met de Nationale Ombudsman?

  2. de plantenbakken welke nu midden op de weg staan smaller maken, en de betonronden lager, de huizen die nu zg overlast hebben stonden er al voordat de versmallingen aangebracht zijn, dus waar hebben het over, de bus moet blijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.