Binnenkort ook deelauto in Hoogmade?

Hoogmadenaren kunnen binnenkort gebruik maken van een dorpsauto wanneer er voldoende belangstelling voor is. Dat is de uitkomst van het initiatief wat Job Grovenstein heeft genomen om een elektrische deelauto naar het dorp te halen. De auto is van niemand en toch ook van iedereen. Wie in deze dorpsauto wil rijden wordt lid voor 5 euro per maand en betaalt bijvoorbeeld 2,75 euro per uur en 5 cent per kilometer. Met de komst van de dorpsauto kunnen meer mensen hun eigen vierwieler weg doen en gebruik maken van de deelauto. Het scheelt flink in de jaarlijkse kosten en zorgt voor minder CO2 en fijnstof.

Met de gemeente moet er nog een afspraak gemaakt worden over een vaste plaats bij een van de twee laadpalen in het dorp zodat ie altijd goed bereikbaar is voor de deelnemers. Als je flexibel bent in het maken van afspraken, dan is de dorpsauto dé oplossing.

Ook nieuwsgierig geworden? Na de zomervakantie komt er een informatieavond, dus hou de website van de dorpsraad in de gaten, aanmelden via: jobgrovenstein@live.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.