Beste en lieve dorpsgenoten,

De afgelopen week is de ernst van het coronavirus maar wat duidelijk geworden. Het kan u niet ontgaan zijn…

Met dit bericht willen we u oproepen om u vooral wél aan de richtlijnen van het RIVM te houden, en dan vooral aan het houden van minimaal 1,5 meter afstand.

Normaal gesproken zijn wij als dorpsraad heel erg voorstander van hechte omgang met elkaar. We geven elkaar een hand als begroeting en maken graag een praatje met onze dorpsgenoten. Een goede gewoonte in ons dorp. Toch vragen we u nu dringend om gepaste afstand te houden. Dit vooral voor de kwetsbaren in ons midden. We hebben nu allemaal een verantwoordelijkheid te nemen en doe dat.

Help elkaar daar op een goede manier aan herinneren, maak afspraken met uw gezin en zeker met uw kinderen. De voetbalkooi wordt doorgaans goed gebruikt, nu zien we liever niet dat kinderen te dicht bij elkaar spelen. U begrijpt wel waarom… We zijn groot voorstander van samen gezond actief zijn, nu wordt er alleen iets anders van ons gevraagd.

Een vers visje eten op dinsdag of een frietje vrijdagavond, natuurlijk een goed idee. Maar houd ook hier rekening met de minimale afstand. Het is onwerkelijk, maar het is niet anders. Het is nodig. Geef de werknemers in de plaatselijke Coop ook de ruimte. Het team werkt hard om ons van onze dagelijkse boodschappen te kunnen blijven voorzien.

Wij vragen u om onze dorpsgenoten te helpen. Met de juiste afstand maar ook op andere manieren. Een keer boodschappen doen voor een zieke of oudere, wat vaker bellen met iemand die altijd extra blij werd van een bezoekje. Koop bij onze lokale ondernemers, ook onze boeren. Ga bijvoorbeeld eten afhalen bij onze plaatselijke restaurants! Of geniet ’s avonds van blokjes kaas uit de Hoogmadese polders.

Laten we elkaar helpen in deze onwerkelijke periode. Met elkaar en voor elkaar zoals dat in een dorp hoort. En neem daarbij de adviezen van het RIVM -alstublieft- ter harte. Niet alleen voor uw eigen gezondheid, maar ook die van een ander. Dank u wel!

Een reactie op “Oproep aan alle Hoogmadenaren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.